Börjat investera i ett hemmagym

En gammal dröm håller på att gå i uppfyllelse. Jag har länge drömt om att ha ett eget gym i källaren. Bara kunna glida ner och köra sina reps när andan faller på. Inte behöva planera in sitt gymmande i dagens hektiska schema utan bara kunna glida ner när man känner att ”nu, nu vill jag gymma”. Det första steget mot att uppfylla min gamla dröm tog jag alltså idag. Jag har köpt min första gymutrustning. Det blev en skivstång och en bänk.

Visserligen begagnade och lite slitna men det fungerar riktigt bra ändå. Så länge det väger tungt och går att lyfta kan man använda det för att förändra sin kropp. Även om det kan verka planerat så var det ett spontanköp. Jag satt och slösurfade på Blocket när jag såg annonsen. Det var ett riktigt kap, 1500 kr för en bänk och ett fullt set med vikter till skivstången.

Jag behövde visserligen ta ett sms lån men det var det värt. Jag har inga problem att låna pengar när det finns möjlighet till att göra klipp. Smslånet från Ferratum räddade klippet den här gången. Behövde ju inte låna så mycket heller. Ringde killen som sålde grejerna, han bodde i Eskilstuna, och sen åkte jag över dit. Kan vara glad att farsan har en stabil Volvo kombi som vi med lite bök kunde lyfta in allting i. Sen var det bara att åka hem och börja träna. Har redan hunnit köra ett träningspass i min underbara nya anordning och jag måste säga: Jag älskar det! Vad tror ni ska bli nästa steg för mitt hemmagym? Vad behöver man? På sikt tror jag att jag behöver en cablecross men det känns mycket att investera i. Nu har jag skivstång och en helt ok bänk. Som nästa steg kanske jag borde skaffa fler hantlar. Med fria vikter och en bänk kan man träna de flesta muskelgrupper.

Leave a Comment