Bostadsrätt vs Hyresrätt

dnnhhhdddd
Vad är det egentligen som skiljer att från att bo i hyresätt från bostadsrätt? Det finns fördelar med båda typerna av boende. Bortser vi från den ekonomiska biten är det betydligt friare att bo i en bostadsrätt. Anledningen är att du får ändra precis som du vill. Eller nästan, du kan givetvis inte slå ner bärande väggar och andra knasigheter.

Som hyresgärst måste du återställa lägenheten om du exempelvis tapetserar i en tapet med väldigt säreget mönster. Inget du behöver tänka på som bostadsinnehavare.

När det gäller vad du får göra utomhus är det inte så mycket som skiljer. Gården ägs ofta gemensamt av bostadsrättsföreningen. Du kan inte gräva en pool exempelvis om ni kommit överens om det hela.

Som bostadrättsinnehavare har du mer frihet men även mer ansvar. Stopp i avloppet så ringer du inte hyresvärden utan en rörmockare själv.

Efetrsom många föredrar att äga sin bostad så har många hyreshus omvandlats. Idag är det väldigt långa köer på hyresrätter. Bostadrätter finns det däremot i hela landet. Kontaktar du en fastighetsmäklare i Trångsund så finns det flera bostäder att välja bland, precis som det gör på Östermalm. En hyresrätt däremot kan du få vänta på i 15 år.

Leave a Comment