Nya typer av lån tar över marknaden

Det är med att låna pengar via mobilen och sms är nog någonting som är bekant för de flesta idag. Det är idag väldigt vanligt att folk hellre tecknar ett lån via sms än ett lån hos banken, till exempel med Smsfinans.se. Mycket av detta beror på att det är så grymt mycket smidigare att teckna ett sms lån än att gå till banken. Hos banken vet du aldrig hur lång tid du kan få vänta innan du blivit godkänd och får in pengarna på kontot. När du lånar pengar via ett sms lån så vet du att det alltid kommer att gå snabbt och smidigt och du behöver aldrig oroa dig för att pengarna inte skulle komma in i tid.

Trots att denna typen av lån idag är otroligt populärt så fick det faktiskt en hel del kritik när det var nytt, en del kritik var rimlig men mycket var helt oförtjänt. Det kritiken gick ut på var att det var så otroligt höga räntor på smslån, och det var det faktiskt. Jämför man med räntorna som är idag så är det grymt mycket billigare att låna pengar via sms än vad det var för bara fem år sedan. Men det som är problemet är att i och med att marknaden för smslån är så otroligt stor, så är det många företag som är intresserade av att slå sig in på marknaden. Detta leder till att även en del oseriösa företag lyckas ta sig in på marknaden. Och det är här man får se upp lite grann, för när man lånar pengar via sms av ett sådan oseriöst företag så kan man hamna i riktiga problem. Det kanske är som så att i det finstilta i deras avtal så står det att efter en viss tid så kan räntan öka markant och bli högre och högre. Är man då inte medveten om dessa villkor så kan det bli en smärre chock när väl lånet ska betalas tillbaka sedan.

För att undvika detta och oseriösa företag i största allmänhet så är det viktigt att man faktiskt tar lite eget ansvar och kollar igenom företaget som man vill låna av. Kan du få svar på alla dina frågor genom att läsa igenom deras avtal? Kan du ringa till företaget och få hjälp om någonting skulle vara oklart? Är svaren på dessa frågor nej så har du förmodligen ett oseriöst företag framför dig och då är det bara att avbryta direkt, annars riskerar du att hamna i en kreditfälla som kan vara väldigt svår att ta sig ur.

Leave a Comment