Ombilda en hyresrätt

För många är drömmen såklart att få sin hyresrätt ombildad till en bostadsrätt. Att själv äga sin lägenhet innebär en stor frihet. Fast även ansvar på ett annat sätt. Då kan du exempelvis inte ringa hyresvärden om du får stopp i avloppet.

För att ombilda en hyresrätt krävs det att majoriten av hyresgästerna vill det. Sedan ska det bildas en bostadsrättsförening. Hur bildar man en bostadsrättsförening? Det är inte något jag kan svara på exakt. Det är nämligen ganska mycket pappersexercis för det. Ekonomer, fastighetsmäklare och jurister brukar vanligvis vara inblandade. Det mest fördelaktiga brukar vara att anlita en firma som hjälper till med detta. De har nämligen redan personal med rätta erfarenhet och utbildning för det ändamålet. Det brukar bli betydligt billigare än att leja en yrkesman i taget.

Det är såklart viktigt att priset blir det rätta på lägenheterna. De ska vara ett bra marknadspris. Trots detta så är priserna betydligt mer förmånliga än vad det är att köpa en lägenhet hos en mäklarfirman. Det här innebär såklart att många vill omvandla hyresrätterna.

Vid funderingar och tankar på en omvandlig av ett hyreshus så rekommenderar jag er att vända er till kunniga inom branschen med andra ord. Det är många delar att tänka på.
hhhhh

Leave a Comment