Säsongsboende på camping

För många är det en frihet när det blir varmare väder och de kan flytta ut till sina husvagnar. Det finns flera långatidscampare i Sverige. De sätter upp sina husvagnar i samband med varmare väder och sedan stannar de på campingen hela säsongen tills frostnätterna återkommer. Det finna även de som bor i husvagn året om.

De långtidsboende gör det riktigt hemtrevligt kring sin husvagn. De sätter upp staket och planterar blommor. Ja, de kan rent av anlägga en liten miniträdgård. Vanligtvis i blomlådor och i krukor eftersom det inte är poppis att gräva i marken.
ggyd
Att bo så lång tid på en camping innebär bra planering. Vissa bor på hemstadens camping för att kunna jobba samtidigt, medan andra lever av det goda pensionärslivet och vidgar sina vyer på nya orter. Andra har vagnen uppställd och är där varje helg och ledig tid.
Att bo i husvagn är att bo på minimal yta. Det finns många fördelar, som städning och ekonomi. Däremot så gäller det att kunna packa och förvara på ett så bra sätt som möjligt. Nu handlar det om långtidsboende i flera månader så det behövs mer än ett par jeans. Det gäller även att vara rustad och veta var du kan få tag i delar till bilen om olyckan är framme. På campingen finns ofta en händig allt-i-allo om du själv inte vet hur du ska fixa de tekniska bitarna. Fast det gäller för dig att ha de rätta reservdelarna till bilen och husvagnen. Beställ dem via nätet så finns det en husvagnsgranne eller personal som brukar vara vänliga att hjälpa till.

Livet på en camping innebär nya bekantskaper, nya upplevelser och garanterat minnen för livet. Ett annorlunda typ av bostad, men inte desto mindre ett hem.

Leave a Comment