Se över dina bolån

Finansiellt så rapporteras det att Sverige fortfarande är stabilt men det finns vissa orostecken. Sverige är ett av världens mest belånade länder och få äger sina bostäder. Vi säger såklart att de står som husägare men tills det att lånet är avbetalt är det banken som äger huset.

Det finns chans att de närmsta två åren kommer att bli tuffa för många. Risken är stor att räntorna kommer att ändras. Utländska investerare kan höja räntorna på deras lån om Sverige går in i osäkra tider. Det behöver således inte betyda att riksabanken höjer sin ränta med risken ökar. Se därför över dina lån. Skulle du klara av att leva som du gör idag om både skatten och räntan höjs?

Av alla räkningar du får in under en månad ska du alltid prioritera bostaden först. Mobil exempelvis kommer i andra hand. Företagen idag har ofta en bra inkassotjänst, men det går ofta att göra överenskommelse med dessa. Dessutom är det lättare att få fram små summor än om du tappar hela bostaden. För banken kan auktionera ut ditt hus via kronofogden om det vill sig riktigt illa.
hhhdddd

Leave a Comment