Transport vid flytt

Som de flesta vet är det oerhört dyrt att flytta när ett flyttföretag anlitas för att sköta om precis allt. Därför är det många som väljer att packa flyttkartongerna själva för att minska på utgifterna. Hur mycket en flytt kostar beror så klart på hur stort bohaget är, och hur långt flytten går. Flyttfirmor tar ofta betalt i antal timmar och sedan tillkommer en milkostnad.

Att ta hjälp av vänner och familj med tillgång till ett eget fordon gör att utgifterna vid en flytt genast avtar. De flesta har en bil och sedan går det att hyra till ett släp. Det enda som behövs av bilen är att den har dragkrok och är utrustad med rätt bildelar för att kunna dra ett tungt släp. Det går även att hyra små lastbilar på bensinmackar. Eftersom de är små lastbilar så behövs inget särskilt körkort. Kolla upp regelverket eller lyssna vad uthyraren säger.

ncjsDet är viktigt att planera innan flytten och kalkylera vad allt kostar. Om du väljer att anlita en flyttfirma så stirra dig inte blind på priset. Kolla vad som ingår, exempelvis försäkring, och kalkylera därefter. En flytt kan kosta tiotusentalskronor men även bara ett par tusenlappar. Det beror helt på vilka förutsättningar som finns. Med hjälpsamma vänner kanske det bara är dragkroken och bensinen som kostar, men alla har inte de förutsättningarna.

Som ett extra litet flyttips tänkta jag tipsa er om att lägga böckerna i resväskor med hjul. Böcker är tunga att bära men med hjul går det som en dans.

 

 

 

 

 

Leave a Comment