Vad är bostaden värd?

Det är alltid svårt att veta vad bostaden är värd. Bostadsmarknaden svänger och går både upp och ner. Precis som att säga vad en aktie är värd i framtiden är det svårt att säga hur bostadspriserna kommer att gå. Efterfrågan är för tillfället stor i vilket har lett till ökade priser.

Det finns flera faktorer som påvärkar värdet på bostaden. Läget är som bekant det viktigaste. Ligger den på en populär plats i någon av storstadsregionerna så ökar priset.

Sedan har vi utsikten. En bostadsrätt med havsutsikt i Malmö skiljer sig i pris mot en i Rosengård. Alla har vi olika krav och önskemål.

Det trejde är såklart lägenhetens skick. Är den nyligen renoverad eller har inte en hanteverkare varit där sedan 70-talet? Vid stora renoveringsbehov är priset av förståeliga själ lägre.

Det enda sättet att få reda på bostadens värde är att be en mäklare värdera den. Det finns taxeringsvärde men det är inte att rekommendera eftersom det är under marknadsvärdet. Vill du värdera din bostadrätt, villa, tomt eller annan fastighet i Skåne så utför Landgren en kostnadsfri värdering.

Landgren är den största fastighetsbyrån i vissa områden i Skåne. De har med andra ord en stor kännedom om bostäderna i området och kan ge ett advekat marknadsvärde.
hdhdhhd

Leave a Comment